İrmik Nedir?
İrmik Nedir?
İrmik, buğdayın öğütülmesiyle elde edilen, ince tanecikli bir gıda maddesidir. genellikle makarna, tatlı ve pilav gibi yemeklerin hazırlanmasında kullanılır.İrmik Türleri
- Yemeklik İrmik: Pilav, kısır gibi yemeklerde kullanılır.
- Tatlı İrmik: Sütlaç, irmik helvası gibi tatlıların yapımında yer alır.
- Çeşitli Harmanlar: Bazı irmikler, farklı tahıllar ile karıştırılarak üretilir.
Besin Değeri
İrmik, protein, lif ve birçok vitamin ile mineral açısından zengin bir besindir. Ayrıca, enerji kaynağı olarak da önemli bir yere sahiptir.Kullanım Alanları
- Pasta ve tatlı yapımında
- Makarnaların hazırlanmasında
- Çeşitli çorbalarda katkı maddesi olarak

Aynı kategoriden
- Sağlıklı yemek seçimleri için hangi besinleri tercih etmeliyim?
- Nefis bir makarna sosu tarifi?
- Yemek yaparken hangi malzemeleri buzdolabında saklamalıyım?
- En besleyici ve sağlıklı kahvaltı seçenekleri nelerdir?
- Tatlı yaparken sıkça yapılan hatalar nelerdir?
- Düşük kalorili köfte tarifleri nelerdir?
- Yeni başlayanlar için en kolay sağlıklı yemek tarifleri nelerdir?
- Akdeniz mutfağı nedir?