Mangal nasıl yapılır?
Mangal Nasıl Yapılır?
Mangal yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:- Malzemeleri Hazırlayın: Mangal, et, sebze, odun kömürü veya briket kömürü, mangal, ızgara ve mangal seti gerektirir.
- Mangal Yerini Seçin: Rüzgârsız, açık bir alan seçin. Ateşin yayılmaması için etrafı kontrol edin.
- Kömürü Yerleştirin: Kömürü mangalın ortasına koyun ve havalandırma bölümleri açık kalacak şekilde düzenleyin.
- Ateşi Yakın: Yakıt olarak gazete veya ocak petekleri kullanarak kömürü yakın. Üzerini kapatmayın.
- Kömürü Hazır Hale Getirin: Kömürlerin beyazlaşmasını bekleyin. Bu, yüksek ısıya hazır olduğunun işaretidir.
- Etleri veya Sebzeleri Yerleştirin: Kömürler hazır olduğunda eti veya sebzeleri ızgaranın üzerine yerleştirin.
- Pişirme Süresine Dikkat Edin: Etin cinsine göre doğru sürelerde pişirin. Gerektiğinde çevirin.
- Servis Edin: Pişen etleri veya sebzeleri mangaldan alın ve sıcak servis yapın.