Mantarlı makarna tarifi hakkında önerileriniz var mı?

Mantarlı Makarna Tarifi

Malzemeler:
  • 250 gram makarna (tercihe göre)
  • 200 gram mantar
  • 2 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 50 ml zeytinyağı
  • 100 ml krema
  • Tuz, karabiber
  • Maydanoz (isteğe bağlı)
Hazırlık Aşaması:
  • Makarayı tuzlu suda haşlayın ve süzün.
  • Sarımsak ve soğanı ince doğrayın. Mantarları dilimleyin.
  • Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Soğanı ve sarımsakı ekleyip kavurun.
  • Mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Krema ekleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Haşlanmış makarnayı sosla karıştırın ve birkaç dakika pişirin.
  • Üzerine ince doğranmış maydanoz serpip servis yapın.
Öneriler:
  • Farklı mantar çeşitleri kullanarak lezzeti artırabilirsiniz.
  • Baharat olarak kekik veya pulla biber ekleyebilirsiniz.
  • İsteğe bağlı parmesan peyniri ile servis yapabilirsiniz.

Cevap yazmak için lütfen .

Mantarlı makarna tarifi hakkında önerileriniz var mı?

🐞

Hata bildir

Paylaş