Neden soğan doğramak ağlatıyor?
Soğan Doğramanın Gözleri Ağlatma Nedeni
Soğan doğradığımızda gözümüzdeki suluk bezlerini etkileyen bazı kimyasallar açığa çıkar. Bu durumun temel nedenleri şunlardır:- Alliinaz Enzimi: Soğan kesildiğinde alliinaz enzimi aktive olur.
- Propansülfenik Asit: Bu enzim, propansülfenik asit üretir. Bu madde havayla reaksiyona girer.
- Sülfürlü Gazlar: Ortaya çıkan gazlar gözle temas ettiğinde, gözyaşı bezlerini uyarır.
- Gözyaşı Tepkisi: Gözlerimizin bu gazlara karşı savunma mekanizması olarak gözyaşı üretmesi ağrılı bir tepki oluşmasına neden olur.
Cevap yazmak için lütfen
.
Aynı kategoriden
- Dana eti pişirme dereceleri ve dinlendirme süresi
- Yemek tariflerinde marul yerine ıspanak kullanılabilir mi?
- Bir yemek tarifinde kullanılması gereken temel malzemeler nelerdir?
- Sağlıklı yemek yapmaya yeni başlayanlar için en temel malzemeler nelerdir?
- En kolay ve hızlı şekilde evde pizza yapmanın püf noktaları nelerdir?
- En iyi ızgara tavuk marinasyon tarifi nedir?
- Yemek yaparken hangi malzemelerin nasıl saklanması daha uygundur?
- Yemek pişirme sırasında sık yapılan hatalar nelerdir?
- Buharda pişirme nedir?
- Yemek planlama nasıl yapılır? Haftalık menü hazırlığı
- Tatlı tarifleri paylaşabileceğiniz bir yemek blogu oluşturmak için neler gerekir?
- En kolay ve pratik makarna sosu tarifi nedir?
- Evde yoğurt yapmanın püf noktaları nelerdir?
- Yemek yapmaya yeni başlayanlar için temel mutfak ekipmanları neler olmalı?
- Evde pizza hamuru nasıl hazırlanır?
- Yemek hazırlarken hangi pişirme teknikleri en sık kullanılır?
- Pişirme esnasında hangi yağları tercih etmeliyiz?
- En iyi yemek tarifi uygulamaları hangileridir?
- Özel bir diyet programı ile spor yapmak vücut gelişimine nasıl etki eder?
- Bir restoran ne tür yemekler sunmalı?