Pilav nasıl yapılır?
Pilav Nasıl Yapılır?
Pilav, temel malzemelerle kolayca hazırlanan lezzetli bir yemektir. Aşağıdaki adımları izleyerek pilav yapabilirsiniz.Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 2,5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
- Tuz (isteğe bağlı)
Hazırlık Aşaması
- Pirinçleri bir kapta sıcak su ile 15-20 dakika bekletin.
- Bekleyen pirinci süzün ve durulayın.
- Tencereye yağı ekleyin ve ısıtın.
- Pirinçleri ekleyin ve 5-7 dakika kavurun.
- Su ve tuzu ekleyin; karıştırın.
- Kaynayınca altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın.
- Pilav suyu çekene kadar 15-20 dakika pişirin.
- Piştikten sonra ocaktan alın ve 10 dakika dinlendirin.
Servis
Dinlenen pilavı hafif bir şekilde karıştırarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Cevap yazmak için lütfen
.
Aynı kategoriden
- İyi bir mutfak robotu markası tavsiyesi?
- Yemek pisirme surecinde dusuk isida uzun sure pisirmenin avantajlari ve hangi yemekler icin tercih edilmesi gerektigi nedir?
- Yiyecekleri dondurmanın püf noktaları nelerdir?
- Yemek kitaplarını kullanarak nasıl daha yaratıcı yemekler pişirebilirim?
- Spor branşlarında artan teknolojik kullanımın sporcuların performansına etkisi nedir?
- Salata çeşitleri nelerdir?
- Nefis Bir Makarna Tarifi Önerir misiniz?
- Futbolcularda sakatlanma riskini azaltmak için en etkili antrenman yöntemleri nelerdir?
- En kolay ve hızlı şekilde bir pizza hamuru nasıl yapılır?
- En pratik ev yemekleri tarifleri nelerdir?
- Mutfakta hangi malzemelerle sağlıklı atıştırmalıklar yapabilirim?
- Kahvaltılık gevrek sağlıklı mı?
- Yemek pişirme sürecinde hangi malzemelerin nelere dikkat edilerek seçilmesi gerekir?
- Yemekleri koruyarak pişirmenin püf noktaları nelerdir?
- Yiyeceklerin besin değerini artırmak için hangi pişirme yöntemleri kullanılabilir?
- Kadayıf ve baklavada şerbet sıcaklığı nasıl olmalı?
- Yemek pişirirken nasıl porsiyon kontrolü yapabilirim?
- Tarifini paylaşabileceğiniz pratik ve lezzetli bir makarna yemeği var mı?
- Detoks içecekleri gerçekten işe yarar mı?
- İyi bir pizza sosu nasıl yapılır?