Nohutlu pilav nasıl yapılır?
Nohutlu Pilav Tarifi
Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1,5 su bardağı su (ya da et suyu)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (veya tereyağı)
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber (isteğe göre)
Yapılışı
1. Pirinci yıkayıp, 30 dakika suda bekletin. Süzdükten sonra hazır olun.
2. Soğanı küp küp doğrayın ve yağda pembeleşene kadar kavurun.
3. Süzülmüş pirinci ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Tuz ve karabiberi ilave edin.
4. Haşlanmış nohutu ekleyin ve karıştırın.
5. Üzerine suyu (veya et suyunu) dökün. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
6. Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika dinlendirin. Servis yapın.
Nohutlu pilav, sağlıklı ve lezzetli bir seçenek olarak sofralarınızı zenginleştirecektir.
Cevap yazmak için lütfen
.
Aynı kategoriden
- Nasıl sağlıklı ve dengeli bir diyet programı oluşturabilirim?
- Yemek tariflerini adım adım öğrenmek için hangi siteleri tavsiye edersiniz?
- Temel pişirme becerilerini geliştirmek için nereden başlamalı?
- Yemek pişirme süresi nasıl doğru şekilde ayarlanır?
- Sporcu beslenmesinde hangi besin grupları ön plandadır?
- Kimyonun yemeklerde kullanımı nasıl olmalıdır?
- En pratik ve hızlı şekilde akşam yemeği tarifleri nereden bulabilirim?
- Evde hızlı pizza hamuru nasıl yoğrulur ve mayalanır?
- Düşük kalorili brownie tarifleri nelerdir?
- En sevdiğim yemek tariflerini paylaşabileceğim bir platform önerisi var mı?
- Baharat nedir?
- Evde pizza hamuru için hangi un çeşidi tercih edilmelidir?
- En iyi mutfak alet seti hangisidir?
- Sporcu performansını artırmak için hangi besin türleri önerilir?
- Yemek pişirirken tereyağı veya zeytinyağı tercih etmeli miyim?
- Yemek pişirirken hangi pratik yöntemleri kullanabilirim?
- En iyi yemek kitapları nelerdir?
- En basit ve hızlı şekilde bir omlet nasıl yapabilirim?
- En iyi ev yemekleri tarifleri nereden bulunabilir?
- En kolay ve hızlı şekilde bir pasta tarifi var mı?