Reçel nasıl yapılır?

Reçel Yapımında Gerekli Malzemeler

  • 2 kg meyve (çilek, vişne, kayısı vb.)
  • 1.5 kg toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Reçel Yapılışı

  1. Meyveleri yıkayın ve çekirdeklerini çıkarın.
  2. Meyveleri geniş bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyin. Karıştırın.
  3. 1 su bardağı suyu ekleyin ve karışımı kısık ateşte pişirmeye başlayın.
  4. Meyveler suyunu salıp kaynamaya başladıktan sonra kaynağı azaltın.
  5. Koyulaşmaya başladığında limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha pişirin.
  6. Reçeliniz istediğiniz kıvama geldiğinde ocaktan alın, sıcak olarak cam kavanozlara koyun.

Reçelin Saklanması

Reçel tamamen soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatın ve serin, karanlık bir yerde saklayın.


Cevap yazmak için lütfen .

Reçel nasıl yapılır?

🐞

Hata bildir

Paylaş