Reçel nasıl yapılır?
Reçel Yapımında Gerekli Malzemeler
- 2 kg meyve (çilek, vişne, kayısı vb.)
- 1.5 kg toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Reçel Yapılışı
- Meyveleri yıkayın ve çekirdeklerini çıkarın.
- Meyveleri geniş bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyin. Karıştırın.
- 1 su bardağı suyu ekleyin ve karışımı kısık ateşte pişirmeye başlayın.
- Meyveler suyunu salıp kaynamaya başladıktan sonra kaynağı azaltın.
- Koyulaşmaya başladığında limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha pişirin.
- Reçeliniz istediğiniz kıvama geldiğinde ocaktan alın, sıcak olarak cam kavanozlara koyun.
Reçelin Saklanması
Reçel tamamen soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatın ve serin, karanlık bir yerde saklayın.
Cevap yazmak için lütfen
.
Aynı kategoriden
- Fulya Çiçeği
- Pişirme becerilerini geliştirmek için hangi pratik ipuçlarını kullanabilirim?
- Temel mutfak becerilerini geliştirmek için neler yapabilirim?
- Tantuni nasıl yapılır?
- Yemek pişirirken sadece zeytinyağı kullanabilir miyim?
- Hangi malzemeler ile başlangıç seviyesinde makrome bilezik yapabilirim?
- En sevdiğiniz yemek tarifi nedir?
- Evde pizza sosu için hangi malzemeler kullanılabilir?
- En sağlıklı pişirme metodu hangisidir?
- Sağlıklı yemek pişirmenin temel kuralları nelerdir?
- Pizza tarifleri hakkında bilgi alabilir miyim?
- En basit ve hızlı şekilde bir omlet nasıl yapılır?
- Evde kolayca yapabileceğim pratik ve lezzetli yemek tarifleri nelerdir?
- Yemek pişirme süresini kısaltmak için hangi pratik teknikler kullanılabilir?
- Evde pizza yaparken nelere dikkat etmeliyim?
- Yemek pişirirken kullanılan farklı yağlar arasında hangisi en sağlıklı seçimdir?
- En popüler düşük karbonhidratlı yemek tarifi hangisidir?
- Tavuk Yemekleri İçin En Hızlı ve Pratik Tarifler Nelerdir?
- Yemek kitaplarıyla lezzetli tarifleri nasıl kolayca uygulayabilirim?
- En Kolay ve Hızlı Pratik Yemek Tarifi Önerir misiniz?