Sütlü tatlılar nasıl yapılır?
Sütlü Tatlılar Nasıl Yapılır?
Sütlü tatlılar genellikle kolay malzemelerle hazırlanır. Aşağıda basit bir tarif ile birlikte temel adımları bulabilirsiniz.Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilin
- Bir tutam tuz
Yapılışı
- Sütü bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın.
- Başka bir kapta nişasta, şeker ve tuzu karıştırın.
- Kaynamakta olan sütten bir miktarını nişasta karışımına ekleyin ve iyice çırpın.
- Tüm karışımı tekrar tencereye ekleyin ve sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin.
- Karışıma vanilini ekleyip birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.
- Pişen tatlıyı kaselere dökün ve soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra buzdolabında birkaç saat bekletin.
Cevap yazmak için lütfen
.
Aynı kategoriden
- Artan pilav, ekmek ve tavuktan yeni yemek fikirleri
- Meyve sepeti hazırlarken nelere dikkat etmeliyim?
- Yemek hazırlarken hangi malzemeleri nasıl seçmeliyim?
- Etli yemekler nasıl pişirilir?
- Tatlı yaparken karşılaşılan en yaygın sorunlar nelerdir?
- Yemek pişirirken hangi malzemelerin bir arada kullanılması doğru olur?
- Fransız mutfağı nedir?
- Temel yemek pişirme tekniklerini öğrenmek için en iyi kaynak hangisi olabilir?
- Nohut yemeği nasıl daha lezzetli hâle getirilir?
- Yeni başlayanlar için sağlıklı yemek tarifleri nereden bulabilirim?
- En iyi fırın tavuk tarifi nedir?
- Çölyak hastaları için glutensiz yemek tarifleri
- Yemek pişirirken hangi malzemelerin nasıl kombine edilmesi lezzeti artırır?
- Sağlıklı beslenmeye yeni başlayanlar için en kolay tarif hangisi olabilir?
- Yemek pişirirken etin pişme derecesini nasıl anlayabilirim?
- Pizza hamuru evde restoran kalitesinde nasıl yapılır?
- Yemek pişirirken hangi malzemelerin doğru oranlarda kullanılması gerekiyor?
- Yemek pişirirken malzemeleri nasıl doğru ölçmeliyim?
- Nasıl sağlıklı yemek tarifleri bulabilirim?
- Balık seçimi: mevsim, tazelik ve kılçıksız pişirme ipuçları