Baklava nasıl yapılır?
Baklava Tarifi
Baklava, ince yufkaların arasına ceviz veya fıstık konularak yapılan Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. İşte adım adım baklava yapımı:Malzemeler
- 500 gram baklavalık yufka
- 250 gram tereyağı
- 300 gram ceviz veya antep fıstığı (öğütülmüş)
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı
- Tereyağını eritip, bir fırça yardımıyla tepsinin tabanına sürün.
- Baklavalık yufkayı tepsiye serin ve üzerine tereyağı sürün. Bu işlemi 6-7 kat yufka ile tekrarlayın.
- İç harcı olan ceviz veya fıstığı, yufkaların üzerine eşit şekilde serpin.
- Yine yufka katmanları yerleştirip, her kat arası tereyağı sürmeye devam edin.
- Son kat yufkayı da koyduktan sonra baklavanızı dilimleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar pişirin.
Şerbet Yapımı
- Suyu ve toz şekeri bir tencereye alıp kaynatın.
- Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın.
- Baklava fırından çıkınca, şerbeti sıcak baklavanın üzerine dökün.
Cevap yazmak için lütfen
.
Aynı kategoriden
- Düğün yemekleri geleneksel olarak nasıldır?
- Yemek pişirirken hangi malzemelerin nasıl bir arada kullanılması lezzeti artırır?
- Yemek tariflerinde zaman ve sicaklik optimizasyonu nasil saglanabilir?
- Yemek pişirirken hangi yağları tercih etmeliyim?
- Havlıcan Bitkisi
- Sağlıklı yemek yapmaya yeni başlayanlar için en temel malzemeler nelerdir?
- En temel malzemelerle nasıl pratik bir makarna yapabilirim?
- Fermente gıdalar (turşu, kefir) sindirime nasıl katkı sağlar?
- Yemek yaparken hangi malzemelerin birbiriyle daha iyi uyum sağladığını nasıl anlayabilirim?
- Evde temel yemekleri yapmak için hangi mutfak aletlerine ihtiyacım var?
- Nefis bir cheesecake tarifi önerisi var mı?
- Nasıl daha sağlıklı yemek kitapları seçebilirim?
- Tatlı krizlerinde ne yemeli?
- Beslenme alışkanlıklarımı nasıl değiştirebilirim?
- Yemek hazırlarken etin nasıl pişirilmesi gerektiği hakkında temel bilgiler nelerdir?
- Düşük kalorili pankek tarifleri nelerdir?
- Yemek pişirirken doğru pişirme tekniklerini nasıl öğrenebilirim?
- Sağlıklı yemekler için hangi pişirme yöntemleri tercih edilmeli?
- Yemek pişirirken hangi malzemelerin nasıl kombine edilmesi lezzeti artırır?
- Ev yapımı dondurma kristallenmeden nasıl saklanır?