Baklava nasıl yapılır?

Baklava Tarifi

Baklava, ince yufkaların arasına ceviz veya fıstık konularak yapılan Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. İşte adım adım baklava yapımı:

Malzemeler

  • 500 gram baklavalık yufka
  • 250 gram tereyağı
  • 300 gram ceviz veya antep fıstığı (öğütülmüş)
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı

  1. Tereyağını eritip, bir fırça yardımıyla tepsinin tabanına sürün.
  2. Baklavalık yufkayı tepsiye serin ve üzerine tereyağı sürün. Bu işlemi 6-7 kat yufka ile tekrarlayın.
  3. İç harcı olan ceviz veya fıstığı, yufkaların üzerine eşit şekilde serpin.
  4. Yine yufka katmanları yerleştirip, her kat arası tereyağı sürmeye devam edin.
  5. Son kat yufkayı da koyduktan sonra baklavanızı dilimleyin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar pişirin.

Şerbet Yapımı

  1. Suyu ve toz şekeri bir tencereye alıp kaynatın.
  2. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın.
  3. Baklava fırından çıkınca, şerbeti sıcak baklavanın üzerine dökün.
Baklavanız servise hazır! Afiyet olsun.

Cevap yazmak için lütfen .

Baklava nasıl yapılır?

🐞

Hata bildir

Paylaş