En iyi fırın tavuk tarifi nedir?
En İyi Fırın Tavuk Tarifi
Fırında mükemmel pişmiş bir tavuk tarifi arıyorsanız, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı paprika
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 limon (dörde bölünmüş)
Hazırlık Aşaması
- Tavuğu yıkayıp, kağıt havluyla kurulayın.
- Zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber, paprika ve kekik karıştırın.
- Bu karışımı tavuğun üzerine ve iç kısmına iyice sürün.
- Tavuğun içine limon dilimlerini yerleştirin.
Pişirme
- Fırını 200 dereceye ısıtın.
- Tavuğu fırın tepsisine yerleştirin ve üzerini alüminyum folyo ile kaplayın.
- Yaklaşık 1 saat pişirin, ardından folyoyu çıkarın ve 15-20 dakika daha pişirin.
- Tavuk, altın rengi olana kadar pişirmeye devam edin.
Servis Önerisi
Fırın tavuğunuzu sebzelerle birlikte ya da pilav ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Cevap yazmak için lütfen
.
Aynı kategoriden
- Fasulye Nedir?
- Pratik ve lezzetli yemek tarifleri nasıl bulabilirim?
- Yemek kitaplarıyla başlayanlar için öneriler var mı?
- En Kolay ve Sağlıklı Salata Tarifi Nedir?
- Yemeklerin besin değerini nasıl koruyabiliriz?
- Yemek pişirirken hangi pişirme yağlarını tercih etmeliyim?
- Nefis ve Pratik Bir Tavuk Yemeği Tarifi
- Yemek pişirirken temel bir kavram olan marinasyon nedir ve neden önemlidir?
- En temel mutfak eşyaları nelerdir?
- En kolay ve hızlı pişirilen yemek tarifi hangisidir?
- Karidesli makarna tarifi nedir?
- Şekersiz tatlılarda hurma, muz ve elma püresi kullanımı
- Sağlıklı beslenmeye yeni başlayanlar için kolay yemek tarifleri nasıl bulabilirim?
- Fast food restoranlarında sağlıklı seçenekler nasıl tercih edilmelidir?
- Yemek pişirme süreçlerinde neden belirli sıralamalar önemlidir?
- Restoran menüsü nasıl hazırlanır?
- Kolay ve hızlı atıştırmalık tarifler nelerdir?
- Hintyağı Nedir?
- Hint mutfağında hangi baharatlar kullanılır?
- Çaya Limon Suyu Katıldığında Rengi Neden Değişir?