Limon kabuğu ve portakal kabuğu aroması nasıl çıkarılır?

Limon Kabuğu Aroması Çıkartma

Limon kabuğu aroması, limonun dış kısmındaki sarı kabuğun rendelenmesiyle elde edilir. İşte limon kabuğu aroması çıkartmanın adımları:

  • Limonu iyice yıkayın ve kurulayın.
  • Rende (mahlep) kullanarak limonun dış kabuğunu rendeleyin. Beyaz kısmını almamaya dikkat edin.
  • Rendelediğiniz limon kabuğunu bir kapta biriktirin.
  • Aromayı daha yoğun hale getirmek için, ziyan olmaması açısından kurutma işlemi de yapabilirsiniz.

Portakal Kabuğu Aroması Çıkartma

Portakal kabuğu aroması, portakalın dışındaki turuncu kabuğun rendelenmesiyle elde edilir. Aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Portakalı yıkayın ve kurulayın.
  • Rende kullanarak portakalın dış kabuğunu rendeleyin, beyaz kısmını almamaya özen gösterin.
  • Rendelediğiniz portakal kabuğunu bir kapta saklayın.
  • İsterseniz, güneşte ya da fırında düşük sıcaklıkta kurutarak aromayı yoğunlaştırabilirsiniz.

Her iki aromayı da çeşitli tatlılarda, içeceklerde veya yemeklerde kullanabilirsiniz.


Cevap yazmak için lütfen .

Limon kabuğu ve portakal kabuğu aroması nasıl çıkarılır?

🐞

Hata bildir

Paylaş