Nohutlu pilav tarifi nedir?
Nohutlu Pilav Tarifi
Nohutlu pilav, Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. İşte tarifi:Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 4 su bardağı tavuk veya sebze suyu
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
- Tuz
- Karabiber (isteğe bağlı)
- Yarım çay bardağı limon suyu (isteğe bağlı)
Hazırlık Aşaması
- Pirinçleri 30 dakika kadar ıslatıp süzün.
- Soğanı küçük doğrayın ve yağda pembeleşene kadar kavurun.
- Haşlanmış nohudu ekleyin ve birkaç dakika soteleyin.
- Pirinçleri ekleyin ve 2-3 dakika kavurun.
- Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin, ardından tavuk/ sebze suyunu ilave edin.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra demlenmesi için 10 dakika bekletin.
Servis Önerisi
Nohutlu pilavı sıcak olarak, üzerine taze dereotu serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Cevap yazmak için lütfen
.
Aynı kategoriden
- Taze sarımsak mı toz sarımsak mı? Farklı kullanım alanları
- Yemek pişirirken sık karşılaşılan sorunlar nelerdir?
- Formda en iyi performansı sağlamak için hangi sporcu beslenme prensipleri uygulanmalıdır?
- Temel yemek pişirme becerilerini geliştirmek için pratik yapmanın en etkili yolu nedir?
- Nasıl daha lezzetli ve sağlıklı yemekler pişirebilirim?
- Meyve ve Sebzelerin Faydaları Nelerdir?
- Mesir Macunu Nedir? Faydaları Nelerdir?
- Yağsız pişirme yöntemleri nasıl sağlıklı ve lezzetli yemekler yapmamıza yardımcı olabilir?
- Yemek pişirmeye başlamak için hangi basit tarif kitapları önerirsiniz?
- Mutfakta Her Yemek İçin Önemli Temel Malzemeler Nelerdir?
- En kolay ve hızlı şekilde bir pizza hamuru nasıl yapılır?
- Mevsiminde alışveriş listesi nasıl yapılır? Bütçe dostu ipuçları
- Yemek pişirme sırasında malzemeler nasıl doğru saklanmalıdır?
- Tariflerde kullanılan yemek terimlerini nasıl öğrenebilirim?
- En iyi yöntemle bir omlet nasıl yapılır?
- Yemek tariflerinde yağ yerine başka malzemeler kullanabilir miyim?
- Yavaş pişirme yöntemleri nelerdir?
- Bir yemek tarifinde neden belirli malzemelerin kullanılması gerekiyor?
- Bebek ek gıdaya geçişte ilk tarifler ve kıvamlar
- Tatlı yaparken hangi un türünü tercih etmeliyim?