En iyi ızgara tavuk marinasyonu nedir?
En İyi Izgara Tavuk Marinasyonu
Malzemeler:- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1/4 su bardağı soya sosu
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 3 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik veya taze otlar (isteğe bağlı)
- Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
- Tavuk parçalarını bu marinada en az 1 saat bekletin (tercihen 4-6 saat).
- Izgara yapmadan önce tavukları marine sosundan çıkarın ve fazla sıvıyı süzün.
- Marine süresi arttıkça tavuğun lezzeti ve yumuşaklığı artar.
- Marinasyonu buzdolabında yapın.
- Izgaradan önce tavukları oda sıcaklığına getirmeniz, daha iyi pişmesini sağlar.
Cevap yazmak için lütfen
.
Aynı kategoriden
- Sporcular için kas yapımını en etkili şekilde destekleyen besinler hangileridir?
- Bir yemeğin pişirme süresi nasıl doğru şekilde belirlenir?
- Sağlıklı beslenmek için nasıl daha az yağlı yemekler pişirebilirim?
- Yemek yapmaya yeni başlayanlar için kolay tarifler nerede bulunabilir?
- Temel mutfak becerilerini geliştirmek için nereden başlamalı?
- Madensuyu Nedir?
- Yemek yapmaya yeni başlayanlar için hangi temel malzemeler gerekir?
- Avokado nasıl olgunlaştırılır ve kararması nasıl önlenir?
- Yemeklerde Kullanılan Farklı Pişirme Teknikleri Nelerdir?
- En sağlıklı yemek pişirme teknikleri nelerdir?
- Yemek pişirirken hangi malzemelerle sık sık karşılaşılır?
- En basit ve sağlıklı yemek tarifleri nelerdir?
- Yemek pişirirken tuz yerine başka hangi malzemeler kullanılabilir?
- Yemek tariflerini nereden bulabilirim?
- Et Yemekleri Nasıl En İyi Şekilde Marine Edilir ve Pişirilir?
- Yemek yapmaya yeni başlayanlar hangi pişirme teknikleriyle başlamalıdır?
- Yemek pişirmede en sık yapılan hatalar nelerdir?
- Pişirme esnasında hangi yağları tercih etmeliyiz?
- Bira çeşitleri nelerdir?
- Nefis bir tavuk yemeği tarifi nedir?