İncecik doğrama (julienne) ve küp doğrama nasıl yapılır?

İncecik Doğrama (Julienne)

Julienne doğrama, sebzelerin ince çubuklar halinde kesilmesidir. Aşağıdaki adımları izleyerek bu tekniği uygulayabilirsiniz:
  • Sebzeyi yıkayın ve kabuğunu soyun (gerekliyse).
  • Sebzeyi ortadan ikiye kesin.
  • Her yarıyı, yaklaşık 2-3 mm kalınlığında şeritler halinde kesin.
  • Ardından, bu şeritleri tekrar 2-3 mm kalınlığında çubuklar halinde kesin.

Küp Doğrama

Küp doğrama, sebzelerin küp şeklinde kesilmesidir. Aşağıdaki adımları takip ederek küp doğrayabilirsiniz:
  • Sebzeyi yıkayın ve kabuğunu soyun (gerekliyse).
  • Sebzeyi ortadan ikiye kesin.
  • Her yarıyı birkaç uzun şerit halinde kesin.
  • Kesilen şeritleri, 2-3 cm genişliğinde küpler oluşturacak şekilde kesin.
Bu yöntemlerle sebzelerinizi istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz.

Cevap yazmak için lütfen .

İncecik doğrama (julienne) ve küp doğrama nasıl yapılır?

🐞

Hata bildir

Paylaş