İncecik doğrama (julienne) ve küp doğrama nasıl yapılır?
İncecik Doğrama (Julienne)
Julienne doğrama, sebzelerin ince çubuklar halinde kesilmesidir. Aşağıdaki adımları izleyerek bu tekniği uygulayabilirsiniz:- Sebzeyi yıkayın ve kabuğunu soyun (gerekliyse).
- Sebzeyi ortadan ikiye kesin.
- Her yarıyı, yaklaşık 2-3 mm kalınlığında şeritler halinde kesin.
- Ardından, bu şeritleri tekrar 2-3 mm kalınlığında çubuklar halinde kesin.
Küp Doğrama
Küp doğrama, sebzelerin küp şeklinde kesilmesidir. Aşağıdaki adımları takip ederek küp doğrayabilirsiniz:- Sebzeyi yıkayın ve kabuğunu soyun (gerekliyse).
- Sebzeyi ortadan ikiye kesin.
- Her yarıyı birkaç uzun şerit halinde kesin.
- Kesilen şeritleri, 2-3 cm genişliğinde küpler oluşturacak şekilde kesin.
Cevap yazmak için lütfen
.
Aynı kategoriden
- Karar vermede zorlanıyor musunuz? En sağlıklı yemek seçimi nasıl yapılır?
- Temel pişirme becerilerini nasıl geliştirebilirim?
- Krema yerine sütle kıvamlı sos nasıl hazırlanır?
- Etiket okuma: Kalori, şeker ve katkı maddesi nasıl anlaşılır?
- Hangi antrenman programı kas kütlesini en hızlı şekilde artırmak için uygundur?
- Evde pizza hamuru için hangi un çeşidi en iyisidir?
- Yemek tariflerinde yakinlastirma ve detay goruntuleme için en uygun yöntem nedir?
- Mutfakta hangi temel ekipmanlar olmalı?
- Yemek yaparken hangi temel malzemeleri kullanmalıyım?
- Çiroz Nedir?
- Yemek pişirme surecinde malzeme hazirlama ve pişirme asamalarini optimize etmek için hangi teknikleri kullanabilirim?
- Düşük kalorili çorba tarifleri nelerdir?
- Makarna yaparken nelere dikkat etmeliyim?
- İyi bir mutfak robotu markası tavsiyesi?
- Yemek yapmaya yeni başlayanlar için hangi temel yemek kitapları önerilir?
- En pratik ve hızlı bir şekilde pilav nasıl pişirilir?
- Yemeklerde Kullanılan Farklı Pişirme Teknikleri Nelerdir?
- En pratik ve lezzetli fırın yemekleri hangileridir?
- Yemek pişirirken tereyağı mı, sıvı yağ mı tercih etmeliyim?
- Neden soğan doğramak ağlatıyor?